Visie

We blijken per dag 60.000 gedachten te hebben. Iedereen maakt overuren door niet productieve gedachten. Veel mensen hebben hier last van, dit kost veel energie, geeft stress.  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we in de hersenen twee rustgebieden hebben. Het blijkt dat deze rustgebieden juist tijdens de slaapperiode heel onrustig zijn. Je dag wordt als het ware geevalueerd tijdens je slaap. Dat leidt er soms toe dat je 's ochtends al moe opstaat. Tijdens dit onderzoek bleek dat mensen die bezig zijn met Mindfulness meer rust ervaren in die gebieden. Dat betekent concreet dat zij minder energieverlies ervaren gedurende de dag.

Veel mensen handelen vanuit automatische reflexen en patronen. Zoals nog harder gaan werken, pushen, je aanpassen, moeilijke situaties vermijden, je spanningen weg eten of drinken. Daarbij wordt de verbinding met lijf en gezondheid steeds verder uitgeschakeld. En wordt vermeden om echt contact te maken wat er leeft. 

Deze tijd met verschillende  veranderingen, onzekerheden en onrust vraagt veel van iedereen. Door de huidige economie wordt het organisatie beleid vaak door aandeelhouders aangestuurd en komen de menselijke verhoudingen vaker onder druk te staan. Zinvol gemotiveerde bedrijven presteren volgens Tex Gunning van TNT Express beter dan zuiver financieel gemotiveerde bedrijven. Deze tijd vraagt om een ander soort leiderschap. Door werknemers te laten groeien als mens, neemt het zelfvertrouwen toe en kunnen er andere verbindingen op menselijk niveau worden gelegd. Leiders kunnen hier een voorbeeld rol in vervullen.

Vanuit mijn ervaringen, zie ik dat veel mensen door de tijdsdruk te weinig tijd nemen om te reflecteren, en op de automatische piloot gaan. En extern gedreven worden door eindresultaten. Het gevolg kan zijn dat er onder tijdsdruk verkeerde beslissingen worden genomen. En er geen koppeling is met wat op dat moment het meeste aandacht vraagt of nodig is. Of dat er geen beslissing kan worden genomen omdat het hoofd vol zit. Er is weinig verbinding tussen lichaam en geest. En er wordt te weinig gebruik gemaakt van andere hulpbronnen naast het denken. 

Veel mensen herkennen het gegeven dat ons hoofd vol zit en we het idee hebben meer te willen doen dat wat realistisch is. De uitdaging is om te onderzoeken hoe we ons op een andere manier kunnen verhouden met de werking van de geest. En een verbinding te maken tussen wat we voelen, denken en ervaren.  Een aantal momenten per dag, bewust aandacht te geven aan wat er is en bewust te zijn van gedachten patronen, gevoelens en lichamelijke sensaties. Dat is waar mindfulness voor staat.   

De zin van mindfulness wordt, naast de geestelijke gezondheidszorg, steeds meer erkend door bedrijven en organisaties. Dit in te zetten om zich beter te ondersteunen, vitaler en effectiever te functioneren.  Verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen welzijn. Mindfulness komt dan ook steeds vaker voor in speciale leiderschaps- en ontwikkelingsprogramma's voor leidinggevenden en jong talent. Mindfulness trainingen wordt door verschillende verzekeraars vergoedt.  

Mindfulness